• EN
  • CZ
  • DE
×
Wyszukaj w serwisie
×

Bezpieczeństwo i funkcjonalność integracyjnego placu zabaw w Łączniku

PFRON_wersja_podstawowa_RGB-01.jpeg

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łączniku otrzymał dofinansowanie ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych do projektu "Bezpieczeństwo i funkcjonalność integracyjnego placu zabaw w Łączniku" w ramach Programu "Dostępna przestrzeń publiczna" (Moduł C).

Głównym celem jest utworzenie w Łączniku bezpiecznego i funkcjonalnego placu zabaw integrującego całą społeczność w aspekcie zabawy, edukacji, relacji międzyludzkich. Cel zostanie osiągnięty w wyniku inwestycji na jedynym w Łączniku istniejącym placu zabaw przy ul.Fabrycznej 4b. W efekcie tego powstanie ogólnodostępna przestrzeń publiczna dostosowana do zróżnicowanych potrzeb tejże społeczności. Zadanie obejmuje zwiększenie powierzchni placu i ilości urządzeń zabawowych oraz wykonanie bezpiecznej nawierzchni syntetycznej, a całość dopełnią elementy małej architektury tj. ławki, kosze na śmieci i stojaki na rowery.

Planowany termin realizacji: III kw. 2024r.

Planowana wartość projektu: 682.850,00zł

Planowane dofinansowanie z PFRON: 546.280,00zł

Turystyka weekendowa

Sprawdź szczegóły
Polecamy
  • box-bory.jpeg
  • box-gckbiala.png
  • sluzbawojskowa.jpeg